Ny i Johanneskyrkan

Vi är en kristen kyrka som består av vanliga Linköpingsbor som har det gemensamt att vi har fascinerats av Jesus och som tror att Han kan ge hopp, mening och lycka till alla människor.

Vår kyrka består av unga och gamla, studenter och lärare, arbetare och tjänstemän, somliga är hemma med barn, här finns singlar och familjer, arbetssökande och pensionärer, nyinflyttade, nysvenskar och östgötar som bott här sedan urminnes tider, helt enkelt består församlingen av människor som är precis som du och jag!

Varje söndag kl 16:00 träffas cirka 60-100 vuxna och massor med barn för att fira gudstjänst. (Här finns vi) Alla är välkomna med på gudstjänsterna, det kostar inget, klädseln är vardaglig, man kan komma och gå när man vill.

Många i Johanneskyrkan kommer inte bara på söndagens gudstjänst, man träffas också en gång mitt i veckan (tisdag-onsdag) i en mindra grupp, en så kallad husförsamling. Man möts hemma hos någon och fikar, umgås och samtalar. Den lilla gruppens funktion är att vara en plats där man mitt i veckan får komma som man är, med allt man bär på, där man fikar ihop, pratar om högt och lågt, blandar skratt med allvar och får möjlighet att dela sådant man tycker känns viktigt och angeläget för stunden. Många gånger pratar man om det som berörde en under den senaste gudstjänsten, ett samtal där man har chans att både ventilera det man gillade och det som störde. Har man tur kan någon i gruppen spela ett instrument så man kanske kan sjunga ihop också. En sådan samling har ett liknande upplägg som söndagens gudstjänst och håller också på lika länge – två timmar.

Vill du göra ett icke-förpliktigande besök i en sådan mindre grupp hör av dig.

Vill du veta mer om oss, gå till nördsidan och/eller FAQ.
Du får även gärna ringa någon av oss pastorer om du vill veta mer, mötas över en fika för samtal eller dylikt.

Linalie Karlsson 0704-416215
Samuel Furingsten 0730-479677